Bart en Carla bemachtigden een prachtig stukje bouwgrond op het einde van een doodlopende straat in Sint-Amandsberg, uitgevend op het Rozebroeken park. Hier mag een driegevelwoning worden gebouwd die de straat afwerkt. Het wonen wordt geborgen in een compacte bakstenen sarcofaag zonder uitbouw, aansluitend op een ommuurde tuin. De planopbouw is eenvoudig en berust op een driedeling (voorkamer-tussenkamer-achterkamer), waarbij we de voorkamer een halve verdieping verhogen om het zicht op het park maximaal uit te buiten. Onder deze plint past een verdiepte voutekamer met rechtstreekse trap naar de tuin als extra logis of werkplaats.

De hoogte van de plint is de aanleiding om de onderbouw van de woning te laten overlopen in een tuinmuur die het hele perceel afboordt en een karakteristiek element teruggeeft aan het park. Tuinmuur en bovenbouw zijn volledig opgetrokken in recuperatiebaksteen. Achter een ruige voortuin zijn de fietsenberging en de toegang tot de woning weggewerkt in deze muur. Tussen beide ligt de toegang tot de geheime tuin verborgen. Een extra hoge eetruimte heeft er het alleenrecht op. Het terras ligt onder een hoge boom achteraan de tuin verscholen.

De sarcofaag behuist 3 slaapkamers, en die zijn allemaal vierkant van vorm en even groot. Ze bezetten de hoeken van de woning; centraal op de verdieping worden ze door trap en speelkamer op elkaar betrokken. Een huizenhoge kast begeleidt de trap naar boven, en herbergt alle technieken en installaties. De badkamer en waskamer leunen tegen de buren aan.